Bine ai venit, autentifica-te sau deschide un cont nou!

Termeni si conditii

Pentru vanzarea online a serviciilor si produselor ZULIX.ro

1. DEFINITII. SCOP

1.1. În prezentul document ce contine termenii si conditiile pentru vânzarea online a serviciilor si produselor ZULIX.ro, urmatorii termeni vor avea întelesurile de mai jos, exceptând situatia în care este prevazut în mod expres altceva:

 • (i) „Client/Clienti” înseamna vizitatorul Magazinului Online care îsi face un Cont si efectueaza o Comanda Online pentru achizitionarea Bunurilor disponibile spre vânzare.
 • (ii) „Comanda Online” înseamna o comanda plasata de Client pe Magazinul Online prin care Clientul îsi exprima angajamentul de a achizitiona unul sau mai multe Bunuri.
 • (iii) „Cont” înseamna sectiunea din Magazinul Online accesibila Clientului prin utilizarea, cu rol de identificare, a unei adrese de e-mail si a unei parole, care permite Clientului transmiterea Comenzii Online si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului în Magazinul Online (Comenzi Online, facturi fiscale, garantii Bunuri etc.).
 • (iv) „Contract” înseamna întelegerea consensuala la distanta intervenita între Vânzator si Client cu privire la vânzarea, respectiv achizitionarea, unuia sau mai multor Bunuri de pe Magazinul Online, prin lansarea unei Comenzi Online de catre Client si acceptarea ei de catre Vânzator, cu respectarea prevederilor legale si a termenilor si conditiilor pentru vânzarea online a Bunurilor ZULIX.ro. Contractul se încheie în limba româna.
 • (v) „eCommerce” înseamna o solutie software integrata, în scopul de a gestiona catalogul on-line si procesul Comenzilor Online ale Bunurilor, emise de catre Clienti.
 • (vi) „ZULIX.ro” sau „Vânzatorul” înseamna WAN BANG LONG INTERNATIONAL TRADE LTD, („WBL”), societate înmatriculata în Republica Populara Chineza, având urmatoarele date de identificare: NO.100?YI DA LIU SHU Wangsiying District Beijing, tel:+861067372252, e-mail: [email protected]
 • (vii) „Newsletter” înseamna mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica sau alta forma de comunicare la distanta (e-mail, SMS) cu privire la Bunurile si/sau a promotiile desfasurate de Vânzator într-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vânzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
 • (viii)„Bunuri” înseamna orice bunuri (produse) sau servicii care sunt oferite Clientului în vederea achizitionarii, contra cost, prin intermediul Magazinului Online.
 • (ix) „Magazin Online” înseamna aplicatia web detinuta de WBL având domeniul www.zulix.ro si subdomeniile acestuia), utilizand logo-ul Zulix.ro, si prin intermediul careia WBL îsi prezinta Bunurile scoase la vânzare, iar Clientii îsi pot alege Bunurile pe care doresc sa le achizitioneze, respectiv sa le plateasca direct prin efectuarea platilor online. De asemenea, Magazinul Online este folosit pentru procesarea si administrarea Comenzilor Online în vederea livrarii Bunurilor si înregistrarea platilor aferente vânzarii acestora.
 • (x) „Perioada de returnare” înseamna perioada de 14 (paisprezece) zile calendaristice, asa cum este stipulat în regulile în vigoare ale comertului online/eCommerce (sau orice alta perioada care poate deveni obligatorie în conformitate cu legislatia din România), înauntrul careia Clientul are dreptul sa returneze Bunurile Vânzatorului.
 • (xi) „Specificatii” înseamna detalii privind caracteristicile Bunurilor asa cum sunt precizate în descrierea acestora.
 • (xii) „Tranzactie” înseamna operatiunea de plata de catre Client, respectiv încasare de catre Vânzator, a unei sume de bani ca urmare a vânzarii, respectiv achizitionarii, a unuia sau mai multor Bunuri.

1.2. Prezentul document stabileste termenii si conditiile aplicabile raporturilor ce se nasc între ZULIX.ro si fiecare Client care utilizeaza Magazinul Online în vederea, cu ocazia sau ulterior efectuarii unei Comenzi Online.

1.3. Utilizarea Magazinului Online implica acceptarea acestor termeni si conditii , fiind pe deplin recomandata lecturarea cu atentie a acestora de catre potentialii Clienti. Vânzatorul îsi rezerva dreptul de a modifica oricând aceste prevederi iar forma actualizata a acestor termeni si conditii va putea fi accesata de catre Clienti pe Magazinul Online.

1.4. Termenii si conditiile aplicabile vânzarii online a Bunurilor ZULIX.ro sunt disponibile Clientului pentru stocare si reproducere pe website-ul Vânzatorului.

2. CARACTERISTICI ALE VÂNZARII ONLINE A ZULIX.RO

2.1. Prin utilizarea Magazinului Online si, dupa caz, înregistrarea unei Comenzi Online, Clientul accepta si este de acord cu forma de comunicare la distanta (telefonic sau e-mail) prin care Vânzatorul îsi deruleaza operatiunile.

2.2. Toate informatiile folosite în descrierea Bunurilor (inclusiv dar fara a se limita la imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu impun nicio obligatie Vânzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare si informare. Vânzatorul va depune însa toate diligentele rezonabile pentru a asigura corectitudinea informatiilor cu privire la Bunuri prezentate în Magazinul Online.

2.3. Bunurile ce fac obiectul vânzarii în cadrul unei promotii sau campanii de orice tip se vor supune si termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii sau promotii.

2.4. Notificarea primita telefonic sau prin e-mail de catre Client dupa efectuarea Comenzii Online cu privire la preluarea respectivei Comenzi Online are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii Online de catre Vânzator. Acceptarea Comenzii Online se considera îndeplinita cel mai târziu odata cu livrarea, respectiv furnizarea, Bunului comandat de Client.

2.5. Pentru motive justificate (inclusiv dar fara a se limita la, lipsa din stoc a unor Bunuri), Vânzatorul îsi rezerva dreptul de a modifica tipul ori cantitatea Bunurilor din Comanda. Într-o astfel de situatie Clientul va fi de îndata înstiintat cu privire la modificarea intervenita si va avea dreptul de a accepta noile caracteristici ale Comenzii Online ori de a le refuza, caz în care Comanda Online se considera anulata, iar partile vor fi puse în situatia anterioara emiterii Comenzii Online (inclusiv returnarea oricaror sume încasate), fara ca Vânzatorul sa aiba vreo raspundere pentru orice prejudicii suferite de Client.

2.6. Comanda Online este acceptata, iar Contractul se considera încheiat între Vânzator si Client, în momentul primirii de catre Client de la Vânzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, a notificarii de expediere a Bunurilor care fac obiectul Comenzii Online (în cazul produselor) sau cu ocazia începerii prestarii serviciilor care fac obiectul Comenzii Online. Din Contract fac parte atât prevederile acestor termeni si conditii cât si orice întelegeri ulterioare intervenite între Client si Vânzator cu privire la o Comanda Online, indiferent daca acestea sunt sau nu cuprinse într-un înscris electronic sau material.

2.7. Vânzatorul pune la dispozitia Clientului adresa de e-mail indicata în sectiunea „Contact” din Magazinul Online, pentru identificarea si corectarea erorilor survenite cu ocazia introducerii datelor.

2.8. Vânzatorul poate subscrie oricând la coduri de conduita privind activitatea de furnizare on-line a Bunurilor urmând sa aduca la cunostinta Clientilor acest fapt si sa asigure posibilitatea Clientilor de a consulta efectiv aceste coduri.

3. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE A ZULIX.RO

3.1. Accesul la Magazinul Online în vederea efectuarii unei Comenzi Online îi este permis oricarui potential Client care actioneaza cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona de la Vânzator unul sau mai multe Bunuri, cu respectarea prezentelor conditii si termeni.

3.2. ZULIX.ro îsi rezerva dreptul de a refuza accesul unor Clienti la o parte sau la toate functiile Magazinului Online si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi Online în cazul în care exista suspiciuni de frauda din partea Clientului Magazinului Online sau daca acesta are un comportament care poate prejudicia interesele ZULIX.ro.

3.3. Comunicarea cu Vânzatorul se poate realiza prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Magazinul Online.

3.4. ZULIX.ro poate publica în Magazinul Online informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de catre Vânzator sau de catre oricare alt tert cu care ZULIX.ro are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada de timp si în limita stocului disponibil.

3.5. Vânzatorul asigura acceptarea platii online prin intermediul platformei PayPal. În cazul platilor online Vânzatorul nu este/nu poate fi tinut responsabil pentru niciun alt cost suportat de Client în plus fata de pretul Bunului achizitionat, incluzând, dar nelimitându-se la comisioane de transfer ori de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului sau de catre PayPal, în cazul în care moneda de emitere a acestuia difera de moneda în care se efectueaza vânzarea. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

4. COMENZILE ONLINE

4.1. Clientul poate efectua Comenzi Online în Magazinul Online, prin adaugarea Bunurilor dorite în cosul de cumparaturi. Comanda Online va fi finalizata prin efectuarea platii de catre Client prin una dintre modalitatile acceptate de Vânzator si indicate în mod expres în Magazinul Online. Odata adaugat în cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie în masura în care exista stoc disponibil pentru respectivul Bun. Adaugarea unui Bun în cosul de cumparaturi, în lipsa finalizarii Comenzii Online, nu duce la înregistrarea unei comenzi si implicit nici la rezervarea automata a Bunului adaugat în cosul de cumparaturi dar neachitat.

4.2. Prin finalizarea Comenzii Online, Clientul confirma ca toate datele furnizate de acesta sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii Online. Prin plasarea unei Comenzi Online Clientul recunoaste în mod explicit ca respectiva Comanda Online implica obligatia Clientului de a achita ”suma totala de plata” indicata.

4.3. Prin crearea unui Cont si, dupa caz, finalizarea Comenzii Online, Clientul consimte ca Vânzatorul poate sa îl contacteze, prin orice mijloc disponibil Vânzatorului, respectiv sistem automatizat de apel fara interventie umana, fax, e-mail, în orice situatie în care este necesara contactarea Clientului.

4.4. Bunurile cumparate prin intermediul Magazinului Online nu pot fi revândute sau distribuite în scopuri comerciale. ZULIX.ro îsi rezerva dreptul sa limiteze achizitionarea Bunurilor la un numar maxim de Bunuri de persoana, numarul fiind liber determinat de catre ZULIX.ro si adus la cunostinta Clientului în momentul în care acesta încearca sa introduca în Cosul de Cumparaturi o cantitate mai mare decât cea stabilita de ZULIX.ro.

4.5. Vânzatorul poate cesiona drepturile si obligatiile sale si poate subcontracta o terta parte pentru onorarea Comenzii Online, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia din urma. Vânzatorul va fi întotdeauna responsabil fata de Client pentru toate obligatiile contractuale.

4.6. Vânzatorul poate anula Comanda Online lansata de catre Client, cu notificarea concomitenta sau ulterioara a Clientului, fara a îi putea fi atrasa raspunderea pentru o astfel de actiune, în urmatoarele cazuri:

 • (i) neacceptarea Tranzactiei de catre banca emitenta a cardului Clientului si/sau de catre platforma PayPal, în cazul platii online;
 • (ii) invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de plati agreat de ZULIX.ro , în cazul platii online;
 • (iii) datele furnizate de catre Client/Clienti cu ocazia accesarii Magazinului Online sunt incomplete si/sau incorecte;
 • (iv) Vânzatorul poate considera în mod rezonabil ca prin accesarea Magazinului Online si lansarea Comenzii Online se urmareste un scop ilicit sau prejudiciabil;
 • (v) Oricare dintre termenii si conditiile expuse în prezentul nu au fost respectate întocmai.

5. LIVRAREA BUNURILOR

5.1. ZULIX.ro îsi rezerva dreptul sa valideze Comenzile Online înainte de onorarea lor prin contactarea telefonica sau prin e-mail a Clientilor, Clientii acceptând si permitând o astfel de posibilitate.

5.2. Livrarea Bunurilor se va face oriunde în Romania.

5.3. Livrarea Bunurilor va fi contra-cost sau gratuita, în functie de conditiile aplicabile Comenzii Online. Înainte de finalizarea Comenzii Online, Clientul va fi informat cu privire la modalitatile de livrare si va putea sa aleaga una dintre aceste modalitati.

5.4. ZULIX.ro îsi rezerva dreptul sa întârzie sau sa anuleze livrari ale Bunurilor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de ZULIX.ro care includ, dar nu sunt limitate la: actiuni guvernamentale, impedimente de forta majora, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile, incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve.

5.5. În cazul în care Clientul alege ca mijloc de livrare ridicarea produselor de la unul din punctele de livrare mentionate de ZULIX.ro la momentul plasarii comenzii, iar Clientul nu poate fi contactat prin mijloace electronice sau telefonice timp de 1 saptamâna în vederea ridicarii comenzii, ZULIX.ro îsi rezerva dreptul de a considera comanda ca fiind refuzata de catre Client si este liber sa vânda produsul mai departe catre alte persoane, retinând suma încasata de la Client cu titlu de despagubire, având natura unei clauze penale.

5.6. În cazul în care Clientul nu este gasit la adresa mentionata, curierul va reveni de cel mult înca 2 (doua) ori, dupa care Bunurile vor fi returnate, Clientul urmând sa suporte costurile unei noi expeditii, indiferent de valoarea Bunurilor comandate.

5.7. Vânzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si transmiterea Specificatiilor si a tuturor documentelor însotitoare relevante.

6. FACTURARE – PLATA

6.1. Preturile Bunurilor afisate în Magazinul Online sunt în Lei si includ T.V.A. conform legislatiei în vigoare.

6.2. Vânzatorul va emite Clientului o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare conform legislatiei în vigoare pentru emiterea facturii de catre Vânzator.

6.3. Vânzatorul va transmite Clientului factura aferenta Comenzii Online ce contine Bunuri vândute de ZULIX.ro, în format material (pe hârtie), la livrarea Bunurilor si/sau în format electronic (prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Client în Contul sau).

7. GARANTII

7.1. Toate Bunurile comercializate de catre ZULIX.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei în vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

7.2. În cazul Bunurilor vândute si livrate de ZULIX.ro carora le este atasata o garantie, Clientul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia Bunurilor achizitionate prin intermediul ZULIX.ro sau de la parteneri ai Vânzatorului este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe certificatul de garantie aferent Bunului sau de catre Vânzator. Costurile transportului catre si de la service-urile autorizate vor fi suportate de catre Client.

7.3. În cazul certificatelor de garantie emise de producatori, Bunul reclamat defect în perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat în certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua întreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

7.4. Lipsa certificatului de garantie al Bunului la livrare trebuie semnalata în maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la primirea Bunului, prin trimiterea unei sesizari la adresa de e-mail a Vânzatorului si la sediul social al Vânzatorului. Orice sesizare ulterioara termenului de 48 (patruzecisiopt) de ore nu va fi luata în considerare.

8. PROPRIETATE INTELECTUALA

8.1. Drepturile de proprietate intelectuala asupra denumirilor comerciale, marcilor înregistrate, marcilor servicii, drepturilor de autor si altor drepturi de proprietate aferente Bunurilor si care sunt proprietatea ZULIX.ro sau ale licentiatorilor ZULIX.ro vor ramâne proprietatea exclusiva a ZULIX.ro sau, dupa caz, a licentiatorilor ZULIX.ro iar Clientul nu va avea nicio pretentie la acestea pe durata prezentului Contract sau ulterior.

8.2. Clientul nu va actiona în niciun fel care ar putea aduce atingere drepturilor prevazute în art. 8.1 de mai sus. Clientul se obliga sa nu foloseasca în activitatea sa niciun semn sau denumire similara sau identica marcilor, denumirilor comerciale ale Bunurilor, fie ca parte din denumire sau ca denumire a societatii sale sau în orice alt mod.

8.3. Toate informatiile din Magazinul Online care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic (inclusiv, dar fara a se limita la imagini, text, logo-uri, simboluri), continutul e-mailurilor trimise Clientului de catre Vânzator, orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vânzatorului, Clientului, date referitoare la Vanzâtor, sau alte date privilegiate ale acestuia sunt proprietatea exclusiva a ZULIX.ro. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza astfel de date numai în scopuri personale sau non-comerciale si numai în cazul în care nu intra în conflict cu prevederile prezentului.

9. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA

9.1. Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul, în termen de 14 zile calendaristice, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decât cele de transfer al banilor prin intermediul platformei PayPal. Perioada de retragere expira în termen de 14 zile calendaristice de la:

(i) data încheierii Contractului, în cazul Contractelor ce au ca obiect prestari de servicii;

(ii) ziua în care Clientul sau un tert, altul decât transportatorul si care este indicat de Client, intra în posesia fizica a Bunurilor, sau:

 • în cazul în care Clientul face o singura Comanda Online pentru Bunuri multiple care vor fi livrate separat, ziua în care Clientul sau un tert, altul decât transportatorul si care este indicat de Client, intra în posesia fizica a ultimului Bun;
 • în cazul livrarii unui Bun care consta din mai multe loturi sau piese, ziua în care Clientul sau un tert, altul decât transportatorul si care este indicat de Client, intra în posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese;
 • în cazul Contractelor pentru livrarea periodica de Bunuri pe o perioada de timp determinata, ziua în care Clientul sau un tert, altul decât transportatorul si care este indicat de Client, intra în posesia fizica a primului Bun.

9.2. Pentru exercitarea dreptului de retragere, Clientul informeaza ZULIX.ro cu privire la decizia sa de retragere din Contract. În acest scop, Clientul va transmite la adresa de e-mail din sectiunea „Contact” din Magazinul Online o declaratie neechivoca în care îsi exprima decizia de a se retrage din Contract.

9.3. Exercitarea de catre Client a dreptului de retragere pune capat obligatiilor Clientului si Vânzatorului, dupa caz:

 • (i) de a executa Contractul;
 • (ii) de a încheia un Contract, în cazul în care Clientul a efectuat o Comanda Online.

9.4. Cu exceptia cazului în care ZULIX.ro s-a oferit sa recupereze Bunurile, Clientul returneaza Bunurile sau le înmâneaza ZULIX.ro sau unei persoane autorizate de aceasta sa receptioneze Bunurile, fara întârziere nejustificata si în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care Clientul a comunicat ZULIX.ro decizia sa de a se retrage din Contract. Termenul este respectat daca Bunurile sunt trimise de Client Vânzatorului înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

9.5. Clientul suporta atât costurile intermedierii Comenzii (i.e. comisioanele aferente tranzactiei prin intermediul platformei PayPal), precum si costurile directe legate de returnarea Bunurilor, cu exceptia cazului în care ZULIX.ro accepta sa suporte acele costuri.

9.6. Vânzatorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Clientului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara întârziere nejustificata si, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat in legatura cu decizia Clientului de a se retrage din Contract.

9.7. Rambursarea sumelor se efectueaza folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Client pentru Tranzactia initiala.

9.8. ZULIX.ro nu este obligata sa ramburseze costurile suplimentare în cazul în care Clientul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferita de Vânzator. ZULIX.ro poate amâna rambursarea pâna la data receptionarii Bunurilor care au facut obiectul Contractului sau pâna la momentul primirii unei dovezi din partea Clientului conform careia acesta a trimis Bunurile catre ZULIX.ro, luându-se în considerare data cea mai apropiata.

9.9. Nu se asigura dreptul de retragere în cazul:

 • (a) furnizarii de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Client;
 • (b) furnizarii de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • (c) furnizarii de Bunuri, daca acestea au fost receptionate, verificate si preluate de catre client direct de la depozitul Zulix din Bucuresti. La receptionarea bunurilor la depozitul Zulix, clientul are posibilitatea sa le verifice iar in cazul in care aceste bunuri corespund intentiilor sale de achizitionare le va prelua, fara a exista ulterior posibilitatea retragerii si a returnarii lor. Clientul poate solicita retragerea comenzii sale si returnarea sumelor platite pentru achizitia produselor, in cazul in care constata, la verificarea bunurilor efectuata la depozitul Zulix, ca respectivele produse nu corespund intentiei sale de achizitie sau prezinta perse vicii. In acest caz, suma de bani, ce se va returna clientului in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii sale, se va diminua cu valoarea costurilor de transport a produselor din China in Romania si a transportului retur al produselor din Romania in China. Costul transportului din China in Romania se gaseste detaliat in cadrul comenzii produselor ce se doreste a nu fi ridicate. Costul de retur din Romania in China va fi egal cu costul de transport din China in Romania.

9.10. Conform legislatiei în vigoare, doar Clientii persoane fizice beneficiaza de dreptul de denuntare unilaterala (retragere) prevazut de Articolul 9.

10. PUBLICITATE

10.1. Clientul îsi exprima consimtamântul expres pentru a primi comunicari comerciale prin posta electronica, permitând ca astfel de comunicari din partea Vânzatorului ori a colaboratorilor sai sa fie efectuate prin derogare de la cerinta identificarii în subiect prin termenul „PUBLICITATE”. Clientul poate oricând sa revoce consimtamântul privind comunicarile comerciale din partea Vânzatorului prin transmiterea unei solicitari în acest sens Vânzatorului. Revocarea va produce efecte în cel mult 48 (patruzecisiopt) de ore de la data primirii sale de catre Vânzator. Prezenta procedura va fi mentionata în toate comunicarile cu caracter comercial transmise de Vânzator Clientilor.

10.2. Newsletterele ZULIX.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de ZULIX.ro.

10.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Client se poate face în orice moment prin accesarea link-ului dedicat care se regaseste în cuprinsul oricarui Newsletter.

10.4. Renuntarea Clientului la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru restul continutului prezentelor conditii si termeni privind vânzarile online ale ZULIX.ro.

11. RASPUNDERE

11.1. Vânzatorul nu raspunde pentru niciun fel de prejudicii pe care Clientul sau oricare tert le poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii Online si nici pentru daune care rezulta din utilizarea necorespunzatoare a Bunurilor dupa livrare si în special pentru pierderea acestora. In masura în care limitarea raspunderii conform celor de mai sus nu este posibila conform legilor aplicabile, Vânzatorul va raspunde pentru orice prejudiciu cauzat Clientului doar pâna la concurenta contravalorii Bunurilor care au format obiectul Comenzii Online si care au generat fapta cauzatoare de prejudicii.

11.2. Clientul este raspunzator pentru pastrarea în conditii de siguranta a username-ului si a parolei aferente Contului, fiind singurul responsabil în cazul utilizarii acestor atribute în mod fraudulos ca urmare a transmiterii username-ului si/sau parolei catre un tert de buna voie sau ca rezultat al culpei sale.

12. SESIZARI SI RECLAMATII

12.1. Clientul poate formula reclamatii cu privire la Comenzile Online, acestea trebuind trimise pe adresa de e-mail mentionata în sectiunea „Contact” din Magazinul Online. Sesizarile astfel receptionate vor fi analizate de Vânzator în decurs de 5 (cinci) zile lucratoare de la primirea lor, urmând ca de îndata dupa solutionarea lor sa îi fie comunicat Clientului un raspuns.

13. UTILIZAREA SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE PERSOANELOR FIZICE

13.1. Vânzatorul pune în practica masuri tehnice si organizatorice adecvate în vederea asigurarii securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal.

13.2. Datele personale ale Clientilor persoane fizice (cel putin: nume, prenume, cod numeric personal, serie si numar act de identitate, adresa de e-mail, numar de telefon, domiciliu) sunt colectate pentru urmatoarele scopuri pe care respectivii Clienti le accepta si îsi exprima acordul pentru înfaptuirea lor: îndeplinirea Comenzii Online, informarea Clientilor privind situatia Contului lor, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor Online, evaluarea Bunurilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a Bunurilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vânzarilor si comportamentului Clientilor, precum si înregistrarea în unul sau mai multe registre ale abonatilor.

13.3. Prin completarea datelor în formularul de creare de cont si/sau în Comanda Online, Clientul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse în baza de date a ZULIX.ro si îsi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate de catre ZULIX.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea, în conditiile legii, de catre cei mentionati anterior de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vânzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, Clientul îsi exprima acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poata fi transferate afiliatilor Vânzatorului precum si altor entitati din România sau din alte state, cu respectarea cerintelor prevazute de legislatia relevanta.

13.4. Clientului persoana fizica îi sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii inpiduale, dreptul de se adresa justitiei în caz de încalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

13.5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la sediul social al Vânzatorului Clientul îsi poate exercita, în mod gratuit pentru o solicitare pe an, dreptul de a i se confirma faptul ca datele sale personale sunt sau nu prelucrate de Vânzator. De asemenea, printr-o cerere similara transmisa la aceleasi coordonate, Clientul îsi poate exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa cum urmeaza:

 • (i) Rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, în special a datelor incomplete sau inexacte;
 • (ii) Transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

13.6. Datele cu caracter personal ori informatiile cu privire la Comenzile Online pot fi furnizate, la solicitare, organelor de cercetare si de urmarire penala ori instantelor de judecata sau altor institutii ce beneficiaza de o astfel de prerogative instituite de lege.

13.7. Politica de cookie-uri ZULIX.ro serveste exclusiv pentru buna functionare a Magazinului Online, acest instrument fiind folosit în conformitate cu dispozitiile legale.

14. FORTA MAJORA

14.1. Nici Vânzatorul si nici Clientul nu va fi raspunzator pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau în mod corespunzator, totala sau partiala este datorata unui eveniment de forta majora astfel cum este definita de codul civil român.

14.2. Daca în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii evenimentului de forta majora, respectivul eveniment nu înceteaza, oricare dintre Vânzator sau Client va avea dreptul sa notifice celeilalte parti încetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii chineze. Eventualele litigii aparute între ZULIX.ro si Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente conform legii.

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Pentru mai multe informatii in ceea ce priveste politica de cookie-uri te rugam sa accesezi Politica de confidentialitate. Prin continuarea navigarii pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.